• +31 (0) 6 15526296
 • Lotte Broeren - Grafisch Ontwerper
 • mail@lottebroeren.nl
 • +31 (0) 6 15526296
 • Van een logo ontwerp tot een complete visuele identiteit

  De visuele identiteit van een merk/bedrijf is vaak het eerste waarmee een (potentiële) klant in aanmerking komt. En aangezien een goede eerste indruk van groot belang is wil je natuurlijk dat deze visuele identiteit perfect past bij de visie van je merk/bedrijf. Ik kan je hier prima bij helpen. Om te zorgen dat de gehele identiteit van top tot teen klopt heb ik het ontwerpproces opgedeeld in verschillende fases. Wat natuurlijk start bij een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

  GESPREK AANVRAGEN

   

  Logo ontwerp voor Sabo Handmade.Logo ontwerp voor designevent 'More than meets the eye'.Logo ontwerp voor de expositie: HiHaai.
  Logo ontwerp voor Donna, Haarstyliste.Logo ontwerp voor Seacret Oostende.

   

  Benieuwd naar mijn werkwijze?

  Concept/Strategie

  Na het kennismakingsgesprek heb ik als ontwerper een goed beeld van wat jullie voor ogen hebben als het gaat over een logo ontwerp of een gehele visuele identiteit. Ik ga (beeldend) op zoek naar antwoorden op vragen zoals ‘welke tone of voice past er bij het merk/bedrijf?’ ‘wie is de doelgroep?’ of ‘welk gevoel wil ik met mijn merk/bedrijf uitstralen?’. Deze vragen verwerk ik in een moodboard en schetsvoorstellen zodat we in een oog opslag kunnen zien welke richting we op willen.

  Visueel voorstel

  Nadat we het eens zijn over het concept ga ik onze bevindingen vertalen naar (logo)voorstellen. Hierin probeer ik verschillende richtingen uit en kijk ik wat er mogelijk is binnen het gekozen concept. Er zijn namelijk verschillende manieren van het uiten van je visie als onderneming. Door verschillende richtingen op te denken kun je naderhand kiezen welke het beste past bij het merk/bedrijf.

  Uitwerking logo voorstel

  Na het presenteren van de verschillende (logo)voorstellen wordt er één voorstel gekozen wat ik verder ga uitwerken. In dit stadium van het ontwerpproces wordt het voorstel uitgewerkt naar een volledig logo. Doordat ik als eenmanszaak een korte lijn heb met jou als klant is het makkelijker om het logo volledig naar jouw wensen te ontwikkelen. Hiervoor heb je de correctierondes waarin jij als klant mogelijkheid hebt te reageren op het ontworpen logo. Een directe communicatie is naar mijn idee de beste manier van werken.

   

  GESPREK AANVRAGEN